DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Peste 20 de ambasade semnează o declaraţie comună: Deşi România nu recunoaşte căsătoriile homosexuale, se cere protejarea 'familiilor LGBTIQ'

Inquam Photos/ Octav Ganea
PRIDE PARADE gay parade

Cu ocazia Zilei Internaționale împotriva Homofobiei, Bifobiei și Transfobiei, Comisia Europeană, Ambasada şi alte 20 de ambasade îşi exprimă solidaritatea cu "toate persoanele discriminate pe criterii de orientarea sexuală, identității sau expresiei de gen și caracteristicilor sexuale". Ambasadele vorbesc despre "familiile LGBTIQ", deşi în România nu există acest concept. Mai mult, ambasadele susţin că "o țară poate să-şi atingă întregul potențial numai atunci când diversitatea cetățenilor este apreciată, susținută și protejată".

"Persoanele și familiile LGBTIQ se confruntă în continuare cu acte de discriminare, violență și stigmatizare în întreaga lume. Țările noastre încearcă să combată astfel de acte prin promovarea drepturilor omului pentru toată lumea. Respectul pentru drepturile omului pentru libertățile fundamentale obligă guvernele să protejeze toți cetățenii de violență și discriminare și să se asigure că toți oamenii se bucură de tratament și de șanse egale.

Protejarea bunăstării persoanelor și familiilor LGBTIQ este esențială pentru asigurarea protejării drepturilor omului ale tuturor cetățenilor noștri. Avem convingerea că o țară poate să-ṣi atingă întregul potențial numai atunci când diversitatea cetățenilor este apreciată, susținută și protejată.

Actuala pandemie COVID-19 nu permite grupurilor sau persoanelor să participe la festivaluri și marșuri, însă ne reafirmăm în această zi susținerea deplină pentru lupta pașnică în vederea încetării tuturor formelor de discriminare și violență, inclusiv pe criterii de orientare sexuală , identitate sau expresie de gen și caracteristici sexuale", se arată în declarația comună  semnată de următoarele ambasadele şi reprezentanțe ale unor instituții internaționale.

Semnatarii sunt Reprezentanţa Comisiei Europeane în România şi ambasadele SUA, Marii Britanii, Sloveniei, Australiei, Austriei, Belgiei, Canadei, Croatiei, Cehiei, Denemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Irlandei, Israelului, Italei, Luxembourg, Olandei, Noii Zeelande, Norvegiei, Portugaliei, Spaniei, Sudiei, Elveţiei, Uruguayului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.