Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 20 de migranţi irakieni şi pakistanezi depistaţi la frontiera cu Serbia

www.politiadefrontiera.ro
imigranți graniță Serbia

Trei grupuri însumând 21 de irakieni şi pakistanezi au fost oprite de poliţiştii de frontieră la graniţa cu Serbia, în zona Oraviţa, când intenţionau să intre ilegal în România pentru a ajunge în ţări din vestul Europei. ''În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa în cooperare cu Secţia de Poliţie Oraviţa au declanşat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, au depistat pe direcţia localităţilor de frontieră Ticvaniu Mare, Comorâşte şi Mercina, la intervale diferite de timp, trei grupuri de cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării'', arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Cele 21 de persoane au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni pakistanezi şi irakieni, respectiv 16 adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 46 de ani şi 5 minori cu vârste între 4 şi 17 ani, care au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.