Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 20 de migranţi opriţi la frontiera cu Serbia: Voiau să traverseze România spre Occident

www.politiadefrontiera.ro
imigranți graniță Serbia

Poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin au depistat, în ultimele 24 de ore, în zonele de competenţă Oraviţa şi Socol, 21 de cetăţeni din Libia, Irak, Afganistan şi Pakistan care au încercat să intre ilegal în România, din Serbia, pentru a ajunge în spaţiul Schengen. ''Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa în cooperare cu lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie Oţelu Roşu au declanşat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma cărora au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Ciortea şi Mercina, două grupuri formate din 18 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării'', arată Roxana Costache, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timişoara, într-un comunicat.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări, unde s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni (15), pakistanezi (2) şi un libanez, dintre care 9 bărbaţi, 4 femei şi 5 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, iar minorii între 7 luni şi 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Într-o acţiune similară, şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol au depistat în apropierea localităţii de frontieră Lescoviţa trei bărbaţi, cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi care au fost preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări. ''În cadrul verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni afgani cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani, care nu aveau documente asupra lor şi au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei'', menţionează sursa citată.

În toate cazurile se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.