Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 20 de ore a durat intervenţia pompierilor la incendiul de păşune împădurită din zona Gheorgheni

ISU Bucuresti - Ilfov
incendiu vegetatie

Incendiul de păşune împădurită care a izbucnit miercuri seara, într-o zonă greu accesibilă dintre Gheorgheni şi Lacu Roşu, a fost stins joi după-amiază, după o intervenţie de aproape 20 ore a pompierilor militari şi civili şi a silvicultorilor, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a informat că suprafaţa totală afectată a fost de cinci hectare.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe: cum se celebrează și ce este intezis în această zi

Incendiul s-a manifestat într-o zonă cu pădure tăiată, unde au ars cioate, doborâturi şi zmeuriş, zona fiind greu accesibilă şi fără sursă de apă în apropiere, intervenţia fiind îngreunată şi de vântul care a intensificat arderea.

"Pe lângă cei 20 de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Gheorgheni, pentru lichidarea incendiului au intervenit şi 9 pompieri voluntari din cadrul SVSU Gheorgheni şi 4 reprezentanţi ai Ocolului Silvic.

Intervenţia acestora a fost îngreunată de vântul care a intensificat arderea, facilitând astfel propagarea rapidă a incendiului şi de terenul accidentat care nu permite accesul cu autospecialele de stingere, pompierii acţionând doar cu mijloace de primă intervenţie (pliciuri pentru stins incendii, vermorele şi lopeţi)", se precizează în informarea ISU Harghita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.