Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 200 de gospodării inundate în județul Arad, în urma unei ploi torențiale

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
inundatii pompieri saci dig

O ploaie care a durat aproximativ 20 de minute a dus la inundarea a peste 200 de gospodarii, sâmbătă după-amiază, în localitatea Păuliș, din județul Arad, informeazaă mediafax.

Primarul comunei Păuliș, Ioan Turcin, a declarat, sâmbătă seara, corespondentului MEDIAFAX, că cele peste 200 de gospodării au fost inundate după ce a căzut o cantitate de peste 200 de litri de apă pe metrul pătrat, timp de 20 de minute.

“Avem peste 200 de gospodării inundate, dintre care zece case, iar restul sunt grădini, curți și anexe ale locuințelor. Au căzut și 210 litri pe metrul pătrat în 20 de minute, cât a durat ploaia torențială. În comună sunt în jur de 700 de gospodării și au fost inundate 35-40% dintre acestea. Ploaia de astăzi (n.r. sâmbătă) este cea de-a patra torențială în decurs de o săptămână. Așa ploaie nu a mai fost cel puțin în ultimii 50 de ani”, a afirmat Ioan Turcin.

Potrivit primarului comunei Păuliș, au intervenit angajați ai primăriei, dar și pompieri din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Arad pentru evacuarea apei. Ioan Turcin a estimat că peste 60% dintre culturile inundate au fost distruse.

“În urmă cu trei ani, Consiliul Județean Arad a reabilitat drumul județean, iar toată apa care vine de pe deal ar fi trebuit colectată într-un șanț și dusă la ieșire din intravilan. Doar că șanțul realizat nu este suficient de mare pentru evacuarea apei care a căzut în ultimele zile. Apa în acel șanț care coboară de pe deal a ajuns și la 1,5 metri, pe o porțiune de 300 – 400 de metri au fost duși și bolovani la vale. Mâine dimineață (duminică – n.r.) vom împrejmui acea vale cu saci cu nisip”, a explicat primarul comunei Păuliș.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Arad, în localitatea Păuliș au intervenit, sâmbătă, două echipaje formate din opt subofițeri cu mai multe motopompe pentru evacuarea apei din pivnițe, anexe și curți.

“Echipajele vor rămâne în localitate până la rezolvarea tuturor solicitărilor venite din partea populației și a administrației locale”, a arătat ISU Arad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.