Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 200 de mii de hectare de pădure afectate de incendii de vegetaţie în Siberia

siberia

Peste 200.000 de hectare de pădure afectate de incendii de vegetaţie în Siberia, a anunţat sămbătă serviciul rus de protecție a pădurilor și serviciile forestiere regionale, fiind stinse 41 de incendii pe o suprafaţă de peste 23.000 de hectare în ultimele 24 de ore, potrivit agenţiei Tass preluată de mediafax.

"Conform silvicultorilor regionali, pe 9 august au fost stinse 41 de incendii de vegetaţie pe o suprafaţă de 23.676 hectare. În cursul zilei de sâmbătă, 219 incendii sunt înregistrate în Rusia pe 228.840 hectare, cu eforturi active de combatere a incendiilor" a anunţat serviciul de presă al Serviciului de Protecție a Pădurilor Aeriene.

Vineri, 196 de incendii de vegetaţie au afectat o suprafaţă de 197 652 de hectare.

Majoritatea incendiilor se înregistrează în regiunile Krasnoyarsk (92.215 hectare) și Irkutsk (128.482 hectare). Incendiile afectează, de asemenea, rezervațiile naturale din regiunile Irkutsk (2.664 hectare) și Khabarovsk (1.397 hectare).

Un număr de 4.015 persoane și 554 de unități de salvare sunt implicate în stingerea incendiilor. De asemenea, 59 de aeronave asistă la eforturile de combatere a incendiilor.

S-a declarat o stare de urgență în urma incendiilor în Irkutsk, Yakutia și regiunea Krasnoyarsk, precum și în două districte din regiunea Buryatia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.