Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 200 de sancţiuni aplicate în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea restricţiilor OM 3 în Gorj

www.realitatea.net
Amenzi noapte

Peste 200 de sancţiuni în valoare de aproximativ 123.000 lei au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, de către poliţiştii şi jandarmii gorjeni pentru nerespectarea măsurilor dispuse privind condiţiile în care se poate realiza circulaţia persoanelor pe durata stării de urgenţă, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, poliţiştii au continuat să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgenţă.

De asemenea, patrule mixte de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari din cadrul MAPN au intensificat activităţile pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, care au avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţa Militară nr. 3 din 24 martie.

"În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 206 sancţiuni contravenţionale, din care două pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, iar 204 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea condiţiilor în care se poate realiza circulaţia persoanelor, valoarea totală a amenzilor fiind de 122.850 lei.

Citește și: Streinu Cercel solicită convocarea CSAT: 'E momentul ca președintele României să se implice în mod direct. Nu mai avem timp'

Totodată, poliţiştii locali au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale, din care 19 pentru nerespectarea Ordonanţei Militare Nr. 3/2020, iar alte 3 persoane au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean 'Tudor Vladimirescu' au executat misiuni de menţinere a ordinii publice în zona a 9 centre de carantină, însoţirea a 13 transporturi de persoane spre centrele de carantină sau în tranzit pe raza judeţului Gorj, dar şi asigurarea ordinii publice la punctul de triaj constituit la Unitatea de Primiri Urgenţe, din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu", se arată în comunicatul DSP Gorj.

Aceeaşi sursă precizează că, tot în ultimele 24 de ore, jandarmii gorjeni au verificat respectarea interdicţiei de a părăsi locaţia de izolare, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, la un număr de 349 persoane.

"Au fost sancţionate contravenţional 22 de persoane din municipiile Târgu Jiu şi Motru şi din localităţile Târgu Cărbuneşti, Rovinari şi Novaci, din cauză că nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19. Valoarea totală a amenzilor aplicate de jandarmi se ridică la suma de 14.550 lei", au mai anunţat reprezentanţii DSP Gorj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.