Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 200 de sancţiuni au fost aplicate, în Gorj, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor Covid

Mediafax
amenda amenzi politist

Peste 200 de sancţiuni în valoare de aproximativ 22.400 lei au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19, a precizat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Victor Ţuhaşu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, în ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, au fost desfăşurate 17 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii implicate, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 243 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanţi ai ANPC, ANSVA şi Ministerului Sănătăţii au acţionat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase şi mijloace de transport în comun.

În cadrul acţiunilor, au beneficiat de activităţile informativ-preventive şi au fost verificate 1.700 de persoane, 193 de societăţi comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum şi 245 de autovehicule, mijloace de transport în comun/mijloace de transport de agrement.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban anunță că se revine la declarația pe propria răspundere: În ce situații e necesară

Începând de joi, în municipiul Târgu Jiu şi localităţile Turcineşti, Bustuchin şi Scoarţa s-a instituit obligaţia purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, astfel că, în cadrul acţiunilor desfăşurate, forţele de ordine vor verifica şi aceste aspecte.

De asemenea, au fost desfăşurate acţiuni de informare a cetăţenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului judeţ, privind obligativitatea purtării măştii de protecţie şi păstrarea distanţării pentru toate persoanele prezente, în spaţiul public, în funcţie de restricţiile prevăzute în municipiul Târgu Jiu şi oraşele/comunele din judeţul Gorj.

Victor Ţuhaşu a adăugat că pentru neregulile constatate au fost aplicate 215 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.400 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.