Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 20.000 de decese au fost provocate de infectarea cu COVID-19 în Mexic

The Hill
sua mexic

Bilanţul epidemiei de COVID-19 în Mexic a depăşit pragul de 20.000 de morţi, a anunţat vineri guvernul, care a raportat, de asemenea, peste 5.000 de cazuri noi de contaminare într-o singură zi, informează AFP, potrivit Agerpres.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

Maladia COVID-19 a ucis până acum 20.394 de persoane în Mexic, după raportarea a altor 647 de decese în ultimele 24 de ore, a declarat într-o conferinţă de presă directorul general al serviciilor epidemiologice, Jose Luis Alomia.

Într-o singură zi au fost identificate 5.030 de noi cazuri de contaminare, ceea ce duce numărul total de infectări din această ţară la 170.485, a precizat el.

Potrivit lui Alomia, cele 647 de decese noi nu au survenit într-o singură zi, însă din cauza întârzierilor de confirmare au fost înregistrate pe platforma oficială de monitorizare a epidemiei în ultimele 24 de ore.

Citește și: Documentarea suspecților de furt de produse de lux din avioane a durat un an - Exista o schemă veche de 'lucru' iar cei nou veniți aderau la ea - surse

Responsabilul pentru strategia oficială mexicană de combatere a epidemiei, Hugo Lopez-Gatell, a declarat pentru AFP la sfârşitul lunii mai că i se pare probabil ca bilanţul final al epidemiei în Mexic să ajungă la 30.000 de morţi.

Autorităţile din Ciudad de Mexico au întârziat vineri cu o săptămână reluarea activităţilor economice în capitală, programată iniţial pentru luni, în încercarea de a scădea numărul de contaminări cu COVID-19 şi de spitalizări asociate epidemiei.

"Activităţile pe care le-am anunţat (...) nu vor putea fi relansate, vom avea răbdare pentru a continua să reducem contaminările", a declarat Claudia Sheinbaum, primarul capitalei, în cadrul unei conferinţe de presă. Măsura priveşte pieţele, restaurantele, centrele comerciale, hotelurile şi lăcaşurile de cult.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.