Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 2.050 de câini au fost ridicaţi de pe străzile Municipiului Bucureşti în cursul acestui an, conform statisticilor ASPA - Animalele sunt date spre adopție

caini cursa

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) anunţă, miercuri seară, că peste 2.050 de câini fără stăpân au fost ridicaţi, în cursul acestui an, de pe străzile Capitalei. Animalele sunt îngrijite şi se caută persoane care să le adopte, transmite instituţia, care mulţumeşte conducerii Primăriei Generale a municipiului Bucureşti ”pentru suportul acordat astfel încât ASPA să devină o instituţie modernă, care funcţionează la standarde europene”, potrivit news.ro.

”Peste 2.050 de câini au fost ridicaţi de pe străzile Municipiului Bucureşti, în 2023, fiind cazaţi în adăposturile ASPA, unde sunt îngrijiţi şi promovaţi spre adopţie. Activitatea principală a ASPA este capturarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public. 2023 a fost un an în care a fost necesar să explicăm acest lucru de foarte multe ori”, transmit, miercuri seară, pe pagina de Facebook a instituţiei, reprezentanţii ASPA.
În cursul acestui an, angajaţii ASPA au intervenit pentru ridicarea câinilor abandonaţi, pentru salvarea câinilor căzuţi în canale sau în râul Dâmboviţa, pentru preluarea câinilor în urma decesului proprietarilor, pentru salvarea câinilor răniţi sau accidentaţi, precum şi în cazurile în care câini cu stăpân aveau un comportament agresiv pe domeniul public, reprezentând un pericol pentru persoanele din zonă.
Oficialii Autorităţii precizează că animalele sunt capturate folosindu-se metode şi instrumente non-traumatice, sunt transportate în cuşti de special confecţionate pentru nevoile echipajelor şi bunăstarea animalelor, iar maşinile de intervenţie sunt menţinute în stare bună atât din punct de vedere tehnic cât şi estetic pentru siguranţa angajaţilor şi a animalelor.
”Echipajele de intervenţie ASPA au beneficiat de toate dotările necesare, instrumente de capturare, echipament de protecţie, cuşti de transport, maşini întreţinute, etc”, mai scriu oficialii ASPA care mulţumesc, în mesajul de pe reţeaua de socializare, primarului general Nicuşor Dan şi administratorului public Diana Punga „pentru suportul acordat astfel încât ASPA să devină o instituţie modernă, care funcţionează la standarde europene”, se mai arată în mesaj.
Echipajele ASPA lucrează zilnic, în intervalul orar 08:00-22:00, iar noaptea se intervine doar în situaţii de urgenţă sau planificate, din cauza condiţiilor dificile de capturare.
”Echipajele ASPA depun toate eforturile pentru a menţine Bucureştiul un oraş sigur pentru cetăţeni şi pentru a captura câinii într-un mod uman şi empatic.(...) Capturarea câinilor fără deţinător este un proces complex şi presupune corelarea informaţiilor noi cu experienţa pe care o avem, analiza locului de intervenţie, selectarea metodei de capturare, raportarea intervenţiei, monitorizarea zonei. Colaborarea cu cetăţenii este esenţială în procesul de capturare”, subliniază oficialii instituţiei, în mesajul de final de an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.