Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 207 milioane de euro vor fi investite în dezvoltarea regiunilor de pe cele două părţi ale frontierei dintre Bulgaria şi România

ue bulgaria romania

Peste 207 milioane de euro vor fi investite în dezvoltarea regiunilor de pe cele două părţi ale frontierei dintre Bulgaria şi România în perioada 2021-2027, în cadrul programului Interreg VI-A dintre cele două ţări. Acest lucru a fost declarat de ministrul adjunct al Dezvoltării Regionale, Deliana Ivanova, care a prezidat o reuniune online a grupului de lucru comun pentru planificarea strategică a programului.

În cadrul reuniunii a fost aprobată versiunea finală a programului înainte de a fi înaintată spre aprobare Comisiei Europene.

Printre priorităţile cheie se numără protecţia mediului, schimbările climatice, îmbunătăţirea conectivităţii prin extinderea reţelelor feroviare şi a navigaţiei pe Dunăre, turismul şi sprijinul financiar pentru întreprinderile mici şi mijlocii, potrivit Agerpres.ro.

Cea mai mare parte a fondurilor programului, aproape 93 de milioane de euro, va fi utilizată pentru activităţile din cadrul programului Pactul Verde.

Investiţiile strategice şi cererile de propuneri vor sprijini proiecte între cele două ţări pentru a preveni dezastrele, pentru a construi o infrastructură ecologică şi pentru a reduce poluarea în aşezările de pe Dunăre.

Peste 70 de milioane de euro vor fi investite într-o strategie integrată de sprijinire a comunităţilor locale din regiunile de frontieră pentru a-şi defini propriile priorităţi de investiţii în turism şi în sectoarele conexe. Printre priorităţile strategice se numără finalizarea traseului Eurovello în Bulgaria şi România.

De asemenea, vor fi disponibile fonduri pentru a îmbunătăţi competitivitatea microîntreprinderilor şi a întreprinderilor mici şi mijlocii pentru a face faţă consecinţelor crizei COVID.

Ministrul adjunct Ivanova consideră că investiţiile în regiune pot începe înainte de sfârşitul anului 2022, dacă lucrările la acest program avansează bine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.