Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 220 de muniții găsite au fost distruse de militarii pirotehniști la Bihor

proiectile

Pompierii militari pirotehnişti au distrus miercuri, prin explozie controlată, peste 220 de muniţii neexplodate, identificate şi ridicate de echipajul pirotehnic în intervalul iulie 2019 - mai 2020, potrivit Agerpres.

Potrivit comunicatului ISU Bihor, acţiunea a avut loc miercuri, în comuna Hidişelu de Sus, în locul numit "Păşunea Mierlău".

"Operaţiunea de distrugere a celor 223 de muniţii şi elemente de muniţie a fost finalizată cu succes, în jurul orei 13.30", a informat ISU Bihor.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

Pompierii militari pirotehnişti au efectuat, din iulie 2019 până în mai 2020, 39 de operaţiuni de asanare pe teritoriul întregului judeţ, ridicând şi depozitând în condiţii de siguranţă: 39 de proiectile de artilerie, 11 grenade, 64 de bombe aruncător şi 109 cartuşe şi elemente de muniţie, rămase din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Dat fiind faptul că multe dintre muniţiile rămase neexplodate din timpul celor două conflagraţii mondiale sunt descoperite de către populaţie în timpul efectuării unor lucrări de construcţii sau al unor lucrări agricole şi având în vedere pericolul la care sunt expuşi cetăţenii care le descoperă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" a reamintit măsurile ce trebuie respectate în astfel de situaţii.

În primul rând cetăţenii să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea de muniţii neexplodate, fără a le atinge ori a schimba poziţia acestora şi să respecte regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate.

În zona în care sunt descoperite elemente de muniţie se interzice accesul persoanelor şi animalelor, executarea de săpături manuale sau cu mijloace mecanice de către persoane neautorizate, aprinderea focului deschis, executarea unor lucrări de îmbunătăţiri funciare şi circulaţia vehiculelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.