Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 220 de persoane din județul Vaslui au fost plasate în carantină la domiciliu, din cauza lipsei spaţiilor de cazare

Emergency Public Health
carantina

Un număr de 225 de persoane care s-au întors din străinătate în judeţul Vaslui au fost plasate în carantină la domiciliu, din cauza lipsei spaţiilor de cazare.

Prefectul judeţului, Mircea Gologan, a atras, de altfel, atenţia încă de acum o săptămână cu privire la faptul că în condiţiile în care vasluienii se vor întoarce în judeţ în număr ridicat, capacitatea de cazare va fi depăşită, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Pensionarii mai au de așteptat! Decizia va fi luată abia luna viitoare .

"Conform informaţiilor oferite de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, la data de 13 aprilie, numărul de persoane aflate în carantină este de 666, dintre care 225 de persoane în carantină la domiciliu şi 441 de persoane în carantină instituţionalizată. În ultimele 24 de ore au fost carantinate 64 de persoane, dintre care şase în carantină instituţionalizată şi 58 de persoane în carantină la domiciliu. În ultima zi au ieşit din carantină 15 cetăţeni. În izolare la domiciliu se află 1.301 persoane. În ultimele 24 de ore au ieşit din izolare 270 de cetăţeni şi nicio persoană nu a fost izolată la domiciliu. Totodată, numărul cazurilor confirmate cu coronavirus a ajuns la 47", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Instituţia Prefectului Vaslui.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, 245 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 1.190 de persoane şi peste 269 locaţii de izolare şi carantinare, fiind aplicate 354 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 738.050 lei, persoanelor care nu au respectat măsurile privind restricţionarea circulaţiei.

Citește și: Ministrul Agriculturii îi liniștește pe români: Există foarte multe stocuri

Şi reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui au acţionat cu efective mărite, ocazie cu care au constatat 41 de contravenţii pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr . 3/ 2020 şi au aplicat sancţiuni în valoare de 81.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.