Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 22% dintre pacienţii din Alba infectaţi cu COVID-19 s-au vindecat

Facebook
coronavirus vindecat

Peste 22% dintre pacienţii din Alba infectaţi cu COVID-19 s-au vindecat, iar peste 3% au decedat, potrivit informaţiilor date, luni, publicităţii de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Astfel, potrivit sursei citate, dintre cele 158 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus, 38 au fost declarate vindecate, ceea ce înseamnă 22,78% din total. Până luni, în Alba au fost înregistrate şi 5 decese din cauza acestei boli, adică 3,16% din totalul celor infectaţi, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Unul dintre miliardarii lumii, lovit puternic de coronavirus: a pierdut 50% din avere

Potrivit DSP Alba, sunt confirmate 158 de cazuri, mai mult cu 3 decât numărul menţionat în informarea Grupului de Comunicare Strategică.

În ultimele două zile, a fost înregistrat un singur caz, însă numărul celor vindecaţi a crescut cu 9.

În contextul Sărbătorilor Pascale, cele două laboratoare din Alba în care se efectuează testări lucrează alternativ. Astfel, duminică, au fost prelucrate 58 de teste pe linia de testare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), iar luni, se estimează că vor fi analizate în jur de 100 de teste în laboratorul DSP, urmând ca de marţi să se lucreze în paralel.

"Suntem pregătiţi la nivelul judeţului să creştem capacitatea de testare - în funcţie de necesităţi şi respectând, totodată, regulamentul aplicabil la nivel naţional - la peste 600 de teste efectuate zilnic pe cele două linii existente, ale Spitalului Judeţean şi DSP. Numărul de teste efectuate depinde strict de probele trimise de spitale şi încadrarea în algoritmul naţional. (...). Prioritatea noastră rămâne în continuare testarea tuturor celor eligibili, precum şi a persoanelor aflate în linia 1. Trebuie să protejăm spitalele cu orice preţ", a afirmat, luni, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Vezi și: Un nou simptom asociat cu COVID-19! Observația virusologilor: Unii pacienți sunt confuzi, până în punctul în care nu mai ştiu unde se află, nici în ce an

El a adăugat că DSP a semnat două protocoale de colaborare cu DSVSA şi OSPA Alba, având ca obiect achiziţia a două linii de testare RT PCR.

"În perioada următoare, în funcţie de livrările furnizorilor, DSP Alba va avea în dotare 3 linii de testare RT PCR, cu o capacitate de peste 1.500 de teste/zi", a declarat Alexandru Sinea.

În acest sens, ca urmare a angajărilor recente la DSP, specialiştii din laborator au început formarea personalului nou angajat în vederea constituirii mai multor echipe de testare, a mai spus directorul executiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.