Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 24.000 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional

tineri angajati

Un număr de 24.341 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit datelor transmise de agenţii economici, se menţionează într-un comunicat remis miercuri de instituţie, informează Agerpres.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru poziţiile de lucrător comercial (1.345 locuri de muncă vacante); muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (1.269 de locuri de muncă vacante); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (915 locuri de muncă); manipulant mărfuri (808 locuri de muncă); agent de securitate (741); muncitor necalificat în industria confecţiilor (664); confecţioner cablaje auto (583); şofer autocamion/maşină de mare tonaj (576); ambalator manual (357), agent de vânzări (343).

Din cele 24.341 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.910 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (programator; inginer în diferite domenii de activitate; analist servicii client; analist financiar; manager proiect etc.), iar 6.489 locuri de muncă sunt destinate persoanelor cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; agent servicii client; ipsosar (exclusiv restaurator); controlor calitate etc.).

Alte 5.996 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor cu studii profesionale (şofer autocamion/maşină de mare tonaj; lucrător comercial; lăcătuş mecanic; fierar betonist, dulgher etc.), restul de 9.946 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; confecţioner cablaje auto; agent de securitate; muncitor necalificat în industria confecţiilor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet etc.).

Baza de date a ANOFM este în dinamică, fiind actualizată în timp real în funcţie de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum şi de numărul repartiţiilor emise în vederea ocupării, potrivit comunicatului ANOFM.

Pe de altă parte, angajatorii din Spaţiul Economic European ofereau miercuri 242 locuri de muncă vacante, prin intermediul reţelei EURES România.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite de angajatori din Norvegia - 111 locuri de muncă, pentru: peisagist şi pietrar; instalator ventilaţie; medic; tâmplar, maseur terapeut; programator CNC; şef departament de Ştiinţe Fizice Aplicate; cercetător principal/ superior; bucătar; brutar; şofer şi asistent bucătărie; muncitor forestier; operator CNC; dulgher; lucrător în producţia de crabi; tinichigiu auto, mecanic auto; inginer/ inginer principal/ operator în cadrul controlului proceselor nucleare; mecanic motociclete; ortodont; zidar/faianţar.

În Olanda sunt disponibile 66 de locuri de muncă, pentru culegător mere; culegător flori; legumicultor; lucrător în ferma de vaci; culegător ciuperci; culegător capşuni.

Un număr de 23 de locuri de muncă sunt disponibile pentru Germania, pentru lucrător construţii; şofer de camion; lăcătuş mecanic; electrician; mecanic de proces - turnare prin injecţie; tehnician service; şofer profesionist.

În Danemarca sunt oferite 15 locuri de muncă, pentru dezvoltator Backend; dezvolator Dev Ops; muncitor în producţie (manipulant mărfuri); digital marketing project lead(specialist marketing proiecte digitale); product owner; dezvoltator software full-stack.

Zece locuri de muncă sunt disponibile în Irlanda, pentru şoferi vehicul greu de transport marfă, iar în Polonia sunt anunţate şapte locuri de muncă, pentru operator CNC, lăcătuş, sudor MAG, strungar şi şlefuitor.

Un număr de patru locuri sunt oferite în Finlanda pentru muncitor în procesarea mâncării şi personal curăţenie.

În Spania sunt anunţate patru locuri de muncă pentru cercetători ştiinţifici, în Malta este disponibil un loc de muncă pentru nivelator şapă de beton, iar în Belgia un loc pentru bucătar-şef.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES. Pentru România, persoanele interesate se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.