Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 25% din populaţia judeţului Covasna s-a autorecenzat în cele şase săptămâni de la demararea acestui proces, procentul fiind peste media naţională

recenzare autorecenzare recensamant

Aproape 26,5% din populaţia judeţului Covasna s-a autorecenzat în cele şase săptămâni trecute de la demararea acestui proces, procentul fiind peste media naţională, a declarat, marţi, şefa Direcţiei Judeţene de Statistică, Illes Andrea, conform Agerpres.

Potrivit acesteia, până în prezent au fost completate 52.222 chestionare, dintre care 51,8% în mediul urban şi 48,2% în mediul rural.

De asemenea, 43,5% dintre persoane au completat chestionarele pe cont propriu, iar 65,5% cu asistenţă la punctele de recenzare.

Printre localităţile cu cel mai mare procent de persoane autorecenzate se numără Mereni (55%), Valea Mare (54,38%) şi Vâlcele (48,68%), iar la polul opus localităţile Belin (3,24%), Dobârlău (4,52%), Hăghig (7,27%), Boroşneu Mare (8,31%) şi Micfalău (8,33%).

Reprezentanta Direcţiei Judeţene de Statistică a mai estimat că până la finalul primei etape a recensământului populaţiei, care a început pe 14 martie şi se va desfăşura până pe 15 mai, se vor autorecenza circa 35-40% din totalul cetăţenilor judeţului.

Prefectul judeţului Covasna, Raduly Istvan, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că, din păcate, procentul înregistrat până în prezent nu este la nivelul aşteptărilor şi a făcut un nou apel către locuitorii judeţului să participe la acest proces de autorecenzare. El a subliniat că datele colectate sunt deosebit de importante pentru viitorul comunităţii, atât în ce priveşte atragerea de fonduri europene, cât şi pentru prezervarea drepturilor minorităţilor naţionale.

În municipiul Sfântu Gheorghe, unde rata de autorecenzare a ajuns la 32%, sunt amenajate 14 puncte de asistenţă unde locuitorii pot solicita sprijin pentru completarea online a formularelor.

Primăria municipiului a pus la intrările în scările blocurilor de locuinţe afişe informative bilingve, în română şi maghiară, în care sunt indicate cele mai apropiate puncte de asistenţă pentru recensământ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.