Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 260 de pescari nord-coreeni au fost reținuți pentru braconaj de autoritățile din Rusia

VOA News
cutremur Coreea de Nord

Forțele de securitate au sechestrat trei pescadoare și cinci bărci cu motor, cu 262 de cetățeni nord-coreeni la bord, pe baza suspiciunilor de pescuit ilegal, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a autorităților din Orientul Îndepărtat Rus, citată de agenția Tass.

Albina Proskurenko, reprezentantă a serviciului federal de pază a frontierei din regiunea Primorie, a declarat că forțele ruse de securitate au confiscat aproximativ 30.000 de calamari pescuiți ilegal în zona economică exclusivă a Rusiei.

Acesta este al doilea incident de acest fel petrecut în ultimele zile. Potrivit Serviciului Federal de Securitate (FSB), paznicii de frontieră ruși au observat, pe data de 17 septembrie, mai multe nave nord-coreene care pescuiau ilegal în Marea Japoniei, în zona economică exclusivă a Rusiei. Echipajul unuia dintre aceste nave a atacat paznicii de frontieră ruși, în urma incidentului fiind rănite mai multe persoane, iar un nord-coreean a decedat în urma rănilor suferite. Navele au fost sechestrate, iar 161 de cetățeni nord-coreeni au fost reținuți.

Moscova și Phenianul au avut în trecut mai multe dispute privind pescuitul în regiune, acuzându-se reciproc de pătrundere ilegală în apele teritoriale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.