Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 2.800 de liceeni s-au înscris la simularea admiterii la Facultatea de Medicină din cadrul UMF 'Carol Davila' din Bucureşti

umf carol davila

Simularea examenului de admitere la Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila” din Bucureşti va aduna la startul celei de-a XI-a ediţii peste 2.800 de liceeni.

Evenimentul, organizat de către Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, va avea loc în data de 16 mai şi se va derula, în premieră, pe o platformă online special construită pentru acest concurs, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Actuala criză generată de pandemia COVID-19 nu restrânge interesul tinerilor faţă de învăţământul superior din domeniul medical, o dovadă fiind numărul mare al liceenilor care au închis de miercuri lista înscrierilor pentru Simularea Examenului de Admitere la Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila” din Bucureşti.

„Este îmbucurător faptul că, şi în actualele condiţii dificile generate de pandemia de coronavirus, interesul elevilor de liceu faţă de profesia de medic rămâne unul constant, peste 2.800 de liceeni, cu aproximativ 150 mai puţini comparativ cu cei înscrişi la simularea examenului de admitere în medicină din 2019, şi-au manifestat deja o primă opţiune pentru viitorul lor profesional”, a declarat prof. dr.Viorel Jinga, rector al UMF „Carol Davila” din Bucureşti.

Citește și: Vor apărea noi reguli! Cum vor arăta restaurantele atunci când vor fi redeschise

Organizată de către Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti în data de 16 mai 2020, Simularea Examenului de Admitere la Facultatea de Medicină reprezintă un eveniment de impact, atât pentru comunitatea studenţilor medicinişti, cât şi pentru cea a elevilor care îşi doresc să urmeze o carieră în domeniul medical.

Numărul record de 2.957 de participanţi înscrişi la ediţia de anul trecut a transformat Simularea Examenului de Admitere în unul dintre proiectele cu răsunet în comunitatea viitorilor studenţi medicinişti.

În ciuda contextului epidemiologic SARS-CoV-2, care a restrâns posibilităţile de desfăşurare a proiectului, echipa de organizare a celei de-a XI-a ediţii a Simulării îşi propune să ofere şansa celor peste 2.800 de elevi înscrişi să se familiarizeze, atât cu formatul subiectelor realizate de către cadrele universitare, cât şi cu durata examenului.

Modalităţile de desfăşurare a concursului

Echipa de organizare a creat o platformă specială, care să asigure desfăşurarea examenului pe data de 16 mai 2020 într-o manieră similară cu cea abordată la admitere, respectând normele impuse de contextul actual. Odată înscrişi, după achitarea taxei de participare (anul acesta a fost 90 lei) şi validarea contului de către organizatori, elevilor li se va genera un cont individual pe platforma online unde se va desfăşura Simularea. Participanţii vor avea acces la subiecte care păstrează formatul caracteristic admiterii şi care le permit acestora evaluarea cunoştinţelor acumulate.

Totodată, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va suferi modificări în cadrul ediţiei de anul acesta (două ore şi 30 de minute), organizatorii oferindu-le şansa celor înscrişi să îşi consolideze abilităţile de încadrare în timp. Pentru a evita orice inconveniente nedorite, echipa de organizare a impus accesarea contului creat, de către toţi participanţii, anterior începerii examenului.

Odată cu încheierea perioadei alocate rezolvării subiectelor, elevilor li se va afişa automat punctajul obţinut, ulterior, pe data de 17 mai 2020, fiind publicat clasamentul final. Anul acesta, Regulamentul prevede afişarea unui cod unic de participant în locul numelui, precum şi opţiunea de supraveghere pentru care a optat participantul.

Citește și: Ludovic Orban, vești despre vaccin: Este în curs de pregătire un nou produs care va fi lansat pe piață .

La alegere, opţiune pentru supraveghere video

Potrivit SSMB, Simularea Examenului de Admitere reprezintă un liant între elevii care acced la o carieră medicală şi examenul final care le asigură locul în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”. Din acest motiv, organizatorii au decis prelungirea perioadei de înscriere până pe data de 22 aprilie 2020, oferindu-le şansa mai multor elevi de a participa.

Aceştia din urmă au putut opta pentru varianta de supraveghere video, contribuind astfel la creşterea calităţii şi autenticităţii evenimentului, considerând limitările impuse de pandemie.

În acest context, Metodologia de desfăşurare a Simulării a suferit o serie de modificări, aducând în atenţia elevilor detalii suplimentare despre modul de accesare al platformei şi condiţiile de participare la ediţia de anul acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.