Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 29.000 de persoane fug din calea apelor în Malaezia

fr.de
taifun uragan furtuna

- Peste 29.000 de persoane au fost evacuate duminică în Malaezia din cauza celor mai grave inundaţii de pe teritoriul ţării din ultimii şapte ani, potrivit datelor furnizate de guvern, informează AFP.

Ploile abundente care s-au abătut de vineri asupra acestei ţări din Asia de Sud-Est, obişnuită cu furtunile musonice de la sfârşit de an, au provocat revărsări ale râurilor care au dus la inundaţii în zone urbane şi la perturbarea circulaţiei pe axe rutiere majore.

Potrivit unui site guvernamental, peste 22.000 de persoane sunt afectate de inundaţii în şapte state de pe teritoriul ţării, dintre care peste 10.000 în statul Pahang, din centrul Malaeziei.

Prim-ministrul Ismail Sabri Yaakob şi-a exprimat surprinderea după ce statul cel mai bogat din ţară, Selangor, unde se găseşte capitala Kuala Lumpur, afectată la rândul său de inundaţii, a obligat 5.000 de rezidenţi să-şi părăsească locuinţele.

''Cantitatea de precipitaţii înregistrată ieri la Selangor, pe durata unei zile, este cât cea înregistrată în mod normal într-o lună'', a declarat acesta duminică, cu prilejul unei conferinţe de presă, promiţând un ajutor rapid victimelor inundaţiilor, precum şi fonduri de urgenţă în valoare de 100 de milioane de ringgiţi (21 de milioane de euro).

Potrivit unui site guvernamental, nivelul apelor rămânea periculos duminică dimineaţă în şase state din centru şi din nord-est.

După ce ploaia s-a liniştit în anumite regiuni, serviciile meteorologice au avertizat că precipitaţiile vor continua în anumite zone din Pahang.

Cele mai grave inundaţii de pe teritoriul Malaeziei s-au produs în 2014, când 118.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească domiciliul, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.