Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 30 de infracţiuni constatate de poliţişti la punctele de frontieră în doar o zi

BAT Romania
camere politia de frontiera contrabanda

Peste 30 de infracţiuni au fost constatate de poliţişti, în ultimele 24 de ore, la punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări, a informat, duminică, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Potrivit unui comunicat al IGPF transmis AGERPRES, poliţiştii de frontieră au constatat, sâmbătă, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde", 56 fapte ilegale (31 infracţiuni şi 25 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini şi au descoperit, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 198.000 lei.

Sursa citată spune că valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 22.615 lei, informează Agerpres.

De asemenea, Inspectoratul precizează că nu s-a permis intrarea în ţară a 32 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a 21 cetăţeni români din diferite motive legale.

IGPF informează totodată că, sâmbătă, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 227.200 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 47.400 mijloace de transport (dintre care 9.000 automarfare).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 107.600 persoane cu 23.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 119.600 persoane cu 24.400 mijloace de transport.

"Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 87.000 de persoane şi 22.000 de mijloace de transport (3.900 automarfare), din care pe sensul de ieşire din ţară au fost aproximativ 53.000 de persoane cu 11.400 mijloace de transport", se precizează în comunicat.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră reaminteşte că la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale nouă puncte de trecere în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la frontiera cu Ungaria - 12 puncte de trecere a frontierei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.