Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 30 de persoane s-au infectat cu Covid-19, dintre care 2 bătrâni au murit, la Centrul pentru vârstnici Sfîntul Ilie din Galaţi - Unitatea prelută de DGASPC

www.brasovultau.ro
centru carantina

Centrul pentru îngrijire persoane vârstnice ”Sfântul Ilie” din Galaţi va fi preluat de Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din subordinea Consiliului Judeţean Galaţi. În acest centru, 2 bătrâni au murit, iar alţi 32 de vârstnici şi angajaţi au fost confirmaţi cu coronavirus, potrivit news.ro.

Potrivit prefectului judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, a fost dispusă deja preluarea de către DGAPC Galaţi a centrului de bătrâni, după ce mai multe persoane asistate şi personal de îngrijire a fost confirmat cu coronavirus, iar alţi angajaţi şi-au dat demisia şi au plecat acasă.

”Azi noapte a fost trimis ordinul comandantului acţiunii prin care care DGASPC Galaţi va prelua în administrare şi coordonare centrul de bătrâni Sfântul Ilie pentru gestionarea situaţiei critice de acolo.

A fost nevoie de acest ordin pentru că acolo e o entitate privată, a fost o asociaţie, care a internat aceşti bătrâni contra unei sume de bani, iar în prezent a fost nevoie de intervenţia autorităţilor pentru a salva vieţile acestor bătrâni, pentru că o mare parte din personal medical de întreţinere au fost confirmaţi pozitiv, alţii sunt în izolare la domiciliu, în timp ce unii şi au dat demisia.

Citește și: Curs BNR, 7 aprilie 2020. Creștere de ultim moment a euro! A trecut pragul de 4,83 de lei

A fost nevoie de aceasta masură ca centrul să fie preluat de DGASPC pentru a gestiona criza creată în acest centru. În acest moment sunt in centru 4 vechi angajaţi, dar noi am delegat 22 de cadre medicale, asistente şi infirmiere, persoane care sunt sub coordonarea unui epidemiolog, pentru că şi medicul centrului e în izolare la domiciliu după ce a intrat în contact cu administratorului”, a declarat, pentru
News.ro, prefectul de Galaţi.

Între timp, numărul persoanelor care sau fost confirmate pozitiv cu coronavirus a crescut. Astfel, bilanţul în unitatea din Galaţi este acum de 2 morţi şi 32 de persoane confirmate COVID 19, bătrâni şi angajaţi ai unităţii

Ultimele teste care au ieşit positive sunt de la 5 bătrâni şi un angajat al azilului. Alte circa 100 de rezultate ale testelor pentru depistarea infecţiei sunt aşteptate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.