Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 30 de tone de deşeuri din plastic, oprite la frontiera Giurgiu

cursdeguvernare.ro
plastic sticla gunoi ambalaje Returul Sistem Garanţie Returnare sgr

Cantitatea de peste 30 de tone de deşeuri din plastic din Grecia pentru societăţi comerciale din România a fost oprită la PTF Giurgiu pentru că transporturile nu erau însoţite de documente de transfer transfrontalier.

"În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, s-au prezentat două ansambluri rutiere, formate din cap tractor şi semiremorcă, conduse de un cetăţean român, în vârstă de 46 de ani, respectiv un cetăţean turc, în vârstă de 53 de ani. Şoferii transportau deşeuri din plastic, încărcate din Grecia, care erau destinate unei societăţi comerciale din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Giurgiu. Astfel, în cadrul verificărilor a fost stabilit faptul că în mijloacele de transport se afla cantitatea totală de 35.830 kilograme deşeuri din plastic", se arată marţi într-un comunicat de presă al ITPF Giurgiu.

În urma verificării documentelor de transfer transfrontalier, autorităţile de frontieră au constatat faptul că transporturile nu îndeplinesc condiţiile de intrare în ţară, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul acestora pe teritoriul României, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.