Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 300 de licee din România vor avea finanțări prin proiectul ROSE

adrian curaj

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a declarat, joi, că peste 300 de licee vor avea finanțări prin proiectul Romania Secondary Education Project (ROSE) începând cu luna septembrie.

"Am o țintă: în septembrie, la începutul școlii, să existe minimum 300 de licee care să aibă deja acele finanțări din cele 1.200, deci o treime, să aibă finanțările necesare programelor care să conducă sau să ajute la evitarea părăsirii timpurii sau alte lucruri de acest gen. Ca să le avem, contează mult pentru mine să fie vizibili pașii, să știm când aplicăm, să fie transparentă, care este lista de școli, care sunt criteriile. Toate lucrurile acestea creează un spațiu de încredere, că până la urmă sunt resurse multe și am speranța că aceste resurse, fiind transparente, vom avea șanse să fie un beneficiu la sfârșit cât mai puternic", a afirmat ministrul Educaţiei.

Adrian Curaj a mai spus că a decis să fie făcute publice datele privind testele naționale și cele legate de bacalaureat din ultimii cinci ani.

"Voi pune datele pe ultimii 5 ani asociate testelor naționale, datele legate de bacalaureat și interpretarea lor. Datele de acolo reflectă modul cosmetizat în care s-au comunicat rezultatele. Ajungem până la urmă într-o situație neplăcută, că nu știm clar ce fel de intervenții trebuie să avem pentru a avea rezultate", a completat ministrul Adrian Curaj.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.