Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 3.500 de persoane au asistat la manifestările organizate de Ziua Naţională, la Iași. Mihai Chirica, mesaj pentru guvernanți

inquamphotos.com / Octav Ganea
ziua nationala a romaniei

Peste 3.500 de persoane au asistat la manifestările organizate la Iaşi cu ocazia Zilei Naţionale a României, primarul Mihai Chirica amintindu-le guvernanţilor că au o datorie faţă de Moldova şi că trebuie să facă autostrada şi spritalul regional, conform news.ro.

Manifestările s-au desfăşurat în faţa Palatului Culturii din Iaşi, însă amploarea evenimentului a fost mai redusă faţă de anii precedenţi din cauza pandemiei.

Pe scena amplasată în piaţa din centrul oraşului au urcat reprezentanţi ai administraţiei judeţului Iaşi, dar şi oficialităţi de la Cernăuţi (Ucraina) şi Soroca (Republica Moldova).

După intonarea imnului naţional al României, a fost oficiat serviciul religios, iar apoi au urmat discursuri ale oficialităţilor ieşene.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a salutat faptul că la eveniment au venit atât de mulţi oameni, el transmiţându-le guvernanţilor să nu uite de proiectele Moldovei.

`Transmitem guvernanţilor că avem o datorie faţă de Moldova. Trebuie să facem autostrada Moldovei. Avem o datorie faţă de spitalul regional de urgenţă, avem o datorie faţă de educaţie, cercetare şi cultură. Încă suntem datori generaţiilor care au scris Marea Unire”, a declarat Mihai Chirica în discursul rostit în faţa celor peste 3.500 de persoane prezente la eveniment.

Mulţi dintre ieşenii prezenţi în piaţă s-au arătat nemulţumiţi că nu au putut auzi discursurile oficialităţilor din cauza problemelor cu sistemul de sonorizare.

Ulterior au fost depuse coroane de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare din faţa Palatului Culturii, după care a avut loc defilarea detaşamentelor din cadrul Garnizoanei Iaşi, cu un efectiv de 200 de militari.

Nu a fost organizat un spectacol folcloric ca în alţi ani, iar Primăria a renunţat la masa tradiţională cu fasole şi cârnaţi, din cauza pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.