Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 3.700 de doze de vaccin Hexacima, destinat bebeluşilor, vor fi distribuite medicilor de familie din Alba

stiri.md
nou nascuti bebelusi

Bebeluşii din Alba vor putea fi vaccinaţi din nou cu Hexacima, ser care ajută la protecţia împotriva difteriei, tetanosului, pertussisului, hepatitei B, poliomielitei şi bolilor grave cauzate de Haemophilus influenzae tip b.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, Agerpres, de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, vaccinul Hexacima, prevăzut în schema naţională de vaccinare a copiilor, a revenit în depozitul DSP Alba şi va fi distribuit medicilor de familie începând de joi.

Biroul de Presă al DSP Alba a precizat că instituţia a recepţionat cel mai recent acest vaccin în luna septembrie a anului trecut.

În ceea ce priveşte acest lot de vaccin, distribuirea se va face în baza programărilor şi conform necesarului transmis de către medicii de familie din judeţ.

"3.711 doze de Hexacima au fost recepţionate de către DSP Alba de la Ministerul Sănătăţii la finele anului 2022. Serul, utilizat la copiii în vârstă de 2, 4 şi 11 luni, ajută la protecţia împotriva difteriei, tetanosului, pertussisului, hepatitei B, poliomielitei şi bolilor grave cauzate de Haemophilus influenzae tip b. Vaccinul acţionează prin determinarea organismului să producă propria protecţie (anticorpi) împotriva bacteriilor şi virusurilor care cauzează aceste infecţii diferite", precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.