Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 38.000 de pachete cu ţigări de contrabandă au fost confiscate la frontiera de nord

www.news.ro
Captura contrabanda tigari Constanta

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat la frontiera verde aproximativ 38.500 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 450.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră din zonă.

"Pentru reţinerea contrabandiştilor, care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis miercuri AGERPRES.

Citește și: Decizie CRUCIALĂ la Curtea Constituțională: război total între PSD și PNL, pe data alegerilor locale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, judeţul Suceava, au declanşat, marţi, o acţiune de combatere a contrabandei cu ţigări.

Ei au observat în apropierea frontierei, pe direcţia localităţii Straja, mai multe persoane care se deplasau către interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele în cauză nu s-au supus, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin.

În vederea reţinerii persoanelor, oamenii legii au tras două focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată nu s-au oprit şi s-au întors pe teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei.

"La faţa locului au fost descoperite mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 35.430 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 414.531 lei", arată sursa citată.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 67: Să ne trezim dracului la realitate! Nu mai vin banii!

Ulterior, un alt echipaj al Poliţiei de Frontieră din cadrul aceluiaşi sector a observat, tot pe direcţia localităţii Straja, trei persoane care transportau colete voluminoase dinspre frontieră spre interiorul ţării.

Şi aceştia au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean când i-au văzut pe poliţiştii de frontieră, fapt pentru care au fost trase două focuri de armă în plan vertical.

"Imediat au fost anunţate şi autorităţile ucrainene, care ulterior ne-au comunicat că pe direcţia respectivă au fost reţinuţi cinci cetăţeni ucraineni care au participat la activitatea infracţională", precizează IGPF.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.980 pachete de ţigări în valoare de 34.866 lei.

În ambele cazuri, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.