Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 4 mil de euro pentru Arpașu de Jos, Racovița și Axente Sever. Raluca Turcan: `Sunt bani investiți în calitatea vieții sibienilor din cele trei localități`

PNL Sibiu
turcan

Un proiect PNDR de 1,5 milioane de euro pentru asfaltarea a 18 drumuri în Arpașu de Jos, aproape un milion de euro pentru un centru de colectare a deșeurilor în Racovița și 1,86 milioane de euro pentru modernizarea străzilor din localitățile Axente Sever și Agârbiciu sunt ultimele proiecte pe fonduri europene care au demarat în județul Sibiul.

Raluca Turcan: Investim bani europeni într-un stil de viață modern în toate localitățile din județ

Deputatul de Sibiu Raluca Turcan susține că acești bani reprezintă doar o parte din cei care ajung în județ, în urma proiectelor aprobate, finanțate cu bani europeni.

”Banii acordați județului Sibiu prin proiecte acceptate la finanțare pe fonduri europene nu sunt îngropați în asfalt, în canalizări și în clădiri. Destinația lor finală este îmbunătățirea calității vieții sibienilor și cred că acest lucru trebuie subliniat.

În ultima vreme s-a discutat mult despre sumele imense de la Uniunea Europeana, însă foarte puțin s-a vorbit efectiv de beneficiile lor pentru locuitori. Eu aș propune să vorbim mai puțin de bani și mai mult de beneficiile care vin pentru viața cotidiană a cetățenilor din județ. Investim bani europeni într-un stil de viață modern în toate localitățile din județ.

Sunt banii comunității, bani care, fără finanțare de la Uniunea Europeană, ar fi fost foarte greu sa fie alocați din bugetele naționale, județene sau locale”, susține Raluca Turcan.

7,69 milioane de lei în Arpașu de Jos

Au fost asfaltate primele 2 din cele 18 străzi din Arpașu de Jos și Arpașu de Sus prinse într-un proiect PNDR, lăsat în urmă din cauza blocării unui constructor.

Proiectul care a pierdut mai mult de 2 ani, din cauza firmei care trebuia sa execute lucrările, s-a reluat acum, iar de Ziua Naționala a României s-a reușit asfaltarea primelor drumuri.

Lucrările au fost începute in 2019 ,în luna septembrie, și din ianuarie 2020 nu au mai fost reluate. „Au fost începute 6 străzi în Arpașu de Sus, iar prin reluarea lucrărilor prioritar este să le finalizam cât posibil pe acestea, dacă vremea permite.  Anul viitor, constructorul se va mobiliza cu un șantier și în Arpașu de Jos”, anunță primarul Constantin Văcariu.

Valoarea totala a proiectului este 7.690.000 lei cu TVA.

O mare reușită pentru comuna Racovița!

Andreea Voicu, primarul comunei Racovița, a semnat alături de premierul Nicolae Ciucă și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, un contract de finanțare prin PNRR pentru crearea în comuna Racovița a Centrului de Colectare a deșeurilor prin Aport Voluntar.

Proiectul finanțat prin PNRR presupune înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar în comuna Racovița, în vederea accelerării procesului de extindere și modernizare a sistemului de gestionare a deșeurilor din comună.

”Activitățile propuse prin proiect asigură colectarea separată a deșeurilor care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de gradină, deșeuri din construcții și demolări. Mulțumesc întregii echipe și tuturor celor care ne-au susținut.

Dezvoltăm Racovița pe toate planurile. Muncim cu dedicare și perseverență pentru un prezent și un viitor mai bun”; a transmis primarul Andreea Voicu.

Valoarea totala a proiectului este de 926.676,80 euro și va fi realizat în conformitate cu proiectul tip publicat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

content-image

Străzi modernizate în Axente Sever și Agârbiciu: 9,3 milioane de lei

Primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu, a semnat la finalul lunii trecute, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) un proiect de 9,31 de milioane de lei prin care se vor moderniza străzile din Axente Sever și Agârbiciu.

”Proiectul se va desfășura pe parcursul anului viitor și va presupune reabilitarea și modernizarea întregii rețele de străzi din comuna noastră”, a precizat primarul Marius Grecu.

Comuna Axente Sever a primit o finanțare de 7,55 de milioane de lei prin Programul național de investiții „Anghel Saligny” pentru derularea acestui proiect, însă valoarea totală a acestuia este de 9,31 de milioane de lei.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.