Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 40 de cunoscuți politicieni georgieni l-au rugat pe Putin să reia colaborarea

СЕГОДНЯ
vladimir putin

Peste 40 de cunoscuți politicieni georgieni, personalități publice, sportivi, militari în rezervă i-au cerut președintelui Rusiei, Vladimir Putin, să reia colaborarea cu Georgia, acuzând Statele Unite de provocări la adresa relațiilor ruso-georgiene, a anunțat corespondentul publicației Vzgliad la Tbilisi, relatează agenția Rambler.ru.

Inițiatorul mesajului a fost fostul vicepreședinte al Parlamentului Georgiei din partea ”Alianței Patrioților”, Irma Ivanișvili.

Ea a declarat că ”regizorul de teatru” al confruntării interne din Georgia sunt Statele Unite, iar ”nesfărșitele manevre organizate de NATO în Georgia nu reprezintă nimic altceva decât o provocare la adresa Rusiei”.

”Ne adresăm public președintelui Rusiei, pentru a dezamorsa starea de tensiune, pentru a restabili dialogul la toate nivelurile, pentru a relua relațiile culturale și sociale și, foarte important, pentru a deschide spațiul informațional de ambele părți, pentru ca, în sfârșit, să fie găsit un limbaj comun!”, scriu semnatarii mesajului. ”Suntem adepți convinși ai edificării unor relații cu adevărat sincere și de prietenie între Georgia și Rusia, relații bazate pe respect și încredere reciproce”.

Potrivit datelor lor, majoritatea covârșitoare a populației Georgiei susține dialogul cu Rusia și neutralitatea militară a Georgiei.

Pe lângă o serie de cunoscuți politicieni din Georgia, mesajul a fost semnat de dublul campion olimpic Levan Tediașvili, de foștii șefi ai Statului Major General, Guram Nicolaișvili și Gheorghi Iukuridze, de alți militari de rang superior aflați acum la pensie, de fostul premier Otar Pațația și așa mai departe.

Vzgliad precizează că, după războiul din 2008, nu există relații diplomatice între Georgia și Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.