Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 400 de specialişti din ţară şi străinătate participă la conferința SECEBT

vaticannews
celule tumorale

Peste 400 de specialişti din ţară şi străinătate participă la conferinţa SECEBT (Southeastern European Club of Endocrine and Breast Tumors), eveniment organizat, în perioada 14-16 aprilie, la Iaşi.

Organizatorul evenimentului care se desfăşoară în format hibrid, chirurgul endocrinolog Alexandru Grigorovici, prof.univ.dr la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr.T.Popa" din Iaşi, a declarat că principalele teme de interes vizează "Cancerul de sân hormono-dependent" şi "Cancerul tiroidian folicular".

"Chirurgia endocrinologică este o chirurgie de nişă care se practică mai ales în marile centre universitare. Ca atare sunt foarte puţini specialişti pe acest segment. Lucrurile au evoluat foarte mult. Dacă acum 30-40 de ani întâlneai un caz de cancer tiroidian o dată la o lună, aici, în Iaşi, acum sunt sute de pacienţi. Incidenţa şi prevalenţa acestor tipuri de cancer tiroidian au crescut fantastic de mult. Iar noi avem de făcut foarte multe intervenţii", a declarat Alexandru Grigorovici.

La rândul său, prof.univ.dr Rumen Pandev, de la Universitatea de Medicină din Sofia, a declarat că în marea lor majoritate cazurile de cancer tiroidian sunt tratabile.

"85% din cazurile de cancer tiroidian putem spune că nu sunt periculoase, aceste cancere fiind mai mult benigne. Mulţi medici spun că trebuie doar să le urmărim, nu să le operăm. Întrebarea este cum să le găseşti pe cele periculoase? Se fac multe cercetări în SUA şi ţările dezvoltate pentru a afla dacă aceste cancere sunt periculoase sau nu", a explicat Rumen Pandev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.