Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 45% din bulgari nu vor să se vaccineze anti-COVID-19

Agerpres
Bulgaria proteste

O proporţie de 43% din bulgari nu doresc să fie vaccinaţi contra COVID-19, indică un sondaj de opinie realizat de agenţia Trend şi publicat de cotidianul 24 Chassa, transmite marţi BTA.

itește și: SURSE - USR se pregătește pentru o 'furtună' provocată de PNL în coaliție

Experţii pun nivelul ridicat de ezitare legată de vaccin pe seama temerilor privind efectele adverse (12%) şi a lipsei de asigurări suficiente legate de siguranţa vaccinului (22%). Un alt factor este reprezentat de informaţiile contradictorii existente despre vaccin sau de lipsa informaţiilor (9%).

Faptul că unele dintre cele mai mari companii farmaceutice se află în spatele vaccinurilor sporeşte încrederea în rândul a 36% dintre respondenţi, potrivit sondajului.

Unul din cinci bulgari (mai precis 22%) susţine că persoanele care nu sunt vaccinate anti-COVID-19 ar trebui să aibă interdicţie de a călători cu avionul, însă 57% nu sunt de acord cu această idee.

În opinia unei treimi dintre respondenţi, vaccinarea publică a unor personalităţi sau politicieni a sporit încrederea în vaccin.

Pentru doi din trei bulgari, posturile TV şi radio de ştiri rămân principala sursă de informare despre vaccinurile anti-COVID-19. Un alt canal de informare esenţial este reprezentat de comunicarea cu alte persoane (38%), urmată de social media (28%) şi medicul de familie (27%).

Sondajul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.008 de persoane cu vârste peste 18 ani, prin metoda interviului faţă în faţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.