Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 4.500 de metri cubi de deșeuri au fost scoase din Lacul Fundeni în ultimele 5 luni. Tánczos Barna: 'Avem un focar de poluare în inima Capitalei'

romanialibera.ro
deseuri plastic

Angajații Apelor Române au scos în perioada aprilie-septembrie peste 4.500 de metri cubi de deșeuri de pe fundul Lacului Fundeni, care comunică direct cu salba de lacuri a Bucureștiului, afectând astfel calitatea apei în întreaga zonă, potrivit mediafax.ro.

Ministrul Mediului Tánczos Barna spune că în zona Lacului Fundeni este vorba de o poluare istorică și că acesta a devenit un focar de poluare în inima Capitalei.

„ANAR lucrează deja cu oameni și utilaje, de mai multe luni, alături de Primăria Sectorului 2, pentru a îndepărta poluarea istorică din această zonă. Este incredibil cum, ani la rând, tone de deșeuri au fost pur și simplu aruncate în apă sau pe malul acesteia, fără nici cel mai mic considerent față de mediu și sănătatea oamenilor. Așa am ajuns să avem un focar de poluare în inima Capitalei. Și mai grav este că acest corp de apă comunică direct cu salba de lacuri a Bucureștiului, afectând astfel calitatea apei în întreaga zonă”, a spus ministrul care a vizitat luni zona.

Acesta a cerut ANAR să monitorizeze situația din zonă și bucureștenilor să aibă grijă de „aceste oare verzi din mijlocul orașelor”.

„Le transmit foarte clar tuturor poluatorilor, și acesta va fi și direcția în care am cerut să acționeze atât Inspecției Apelor cât și Gărzii Naționale de Mediu: toleranța pentru astfel de fapte este zero și orice ilegalitate descoperităac va fi sancționată drastic”, a mai spus Tánczos Barna.

Din aprilie și până în prezent, echipele de la Apele Române au colectat peste 4.500 de metri cubi de deșeuri de pe fundul lacului Fundeni, iar lucrările nu au fost încă finalizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.