Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 4.500 hectare de culturi agricole afectate de ploile torenţiale şi grindina din perioada 28 iulie-2 august

pexel
agricultura

Peste 4.500 de hectare de culturi agricole au fost afectate de fenomenele hidro-meteorologice de la sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august, potrivit unui raport întocmit de Direcţia pentru Agricultură Judeţean Botoşani, potrivit Agerpres.

Potrivit documentului, ploile torenţiale şi grindina căzute în perioada 28 iulie- 2 august, au distrus în procente cuprinse între 10% şi 40% culturile de grâu, porumb, ovăz, floarea soarelui, soia, lucernă, in, mazăre, năut, hrişcă, sfeclă de zahăr, dar şi legume de câmp.

Cele mai consistente pagube s-au produs la porumb, unde au fost afectate peste 1.700 de hectare, floarea soarelui, cu aproximativ 1.300 de hectare, dar şi soia, cu peste 1.000 de hectare.

Citește și: Declarație ȘOC în dosarul agenților VIOLENȚI de la SECȚIA 16: „Nu l-am denunțat pe Șeicaru„ ...

Prefectul Dan Nechifor a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecută, că fenomenele hidro- meteorologie înregistrate în judeţul Botoşani în perioada 28 iulie- 5 august 2021 au produs, de asemenea, pagube de aproximativ 7,4 milioane de lei la infrastructură.

Vijeliile şi ploile torenţiale au generat pagube în 20 de unităţi administrativ- teritoriale, inclusiv în municipiul Botoşani şi oraşele Bucecea, Darabani şi Ştefăneşti. Instituţia prefectului a iniţiat un proiect de hotărâre de guvern în vederea alocării de fonduri pentru susţinerea financiară a localităţilor afectate.

Cele mai mari pagube, de 1,64 milioane de lei, s-au produs în municipiul Botoşani. De asemenea, în comuna Mihai Eminescu, pagubele produse de intemperii se ridică la 1,35 milioane de lei.

Au fost afectate în special străzi din localităţile urbane şi drumuri comunale şi săteşti, dar şi podeţe în localităţile rurale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.