Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 50 de angajați ai Facebook foloseau datele utilizatorilor pentru răzbunări amoroase

Freepik.com
Facebook

52 de angajaţi Facebook au fost daţi afară într-un interval de 15 luni pentru că s-au folosit de baza de date a companiei în scop personal, arată cartea “Adevărul murdar: dezvăluiri despre lupta Facebook pentru dominaţie”, scrisă de Sheera Frenkel şi Cecilia Kang, arată Mediafax.

Cartea conţine mărturii de la foşti şi actuali angajaţi Facebook despre companie. Încă nu a fost publicată, însă Business Insider a obţinut o copie şi dezvăluie câteva lucruri din carte. De exemplu, cum angajaţii Facebook au primit acces la toate datele utilizatorilor în scop de advertising, însă unii s-au folosit de accesul nelimitat în mod abuziv. Conform cărţii, 52 de angajaţi au fost concediaţi când Mark Zuckerberg a aflat, însă acesta ar fi fost informat despre ceea ce se întâmpla după mai bine de un an.

Cartea dezvăluie şi cazuri concrete. Un fost angajat s-a folosit de baza de date pentru a-şi găsi partenera după o ceartă. Un altul a obţinut acces la tot profilul unei femei care nu îi mai răspundea la mesaje. Inclusiv toate conversaţiile, pozele şterse sau locaţia în timp real.

Vezi și: O să fie demisă Clotilde Armand? Marcel Ciolacu: 'Lipsesc 20 și ceva de secții de vot. Asta nu s-a întâmplat într-un cătun, ci în mijlocul capitalei României' .

Aceste cazuri s-au petrecut între 2014 şi 2015, iar Facebook a limitat de atunci accesul angajaţilor la astfel de date.

Purtătorul de cuvânt al Facebook a emis un comunicat în care a spus că există toleranţă zero în asemenea cazuri şi toţi vinovaţii au fost concediat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.