Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 50 de grupuri suspectate de legături cu terorismul activează în cartierul Molenbeek, Bruxelles

terorist

Peste 50 de grupuri bănuite de legături cu organizaţii teroriste şi peste 100 de grupări infracţionale se regăsesc în Molenbeek, cartierul din Bruxelles din care provin mulţi dintre suspecţii implicaţi în atacurile teroriste comise în Paris şi în capitala Belgiei, se arată într-un raport despre măsurile antitero luate în ultimul an, citat luni de presa belgiană.

Potrivit raportului confidenţial despre rezultatele verificărilor, în cartier activează peste 1.600 de organizaţii şi structuri neguvernamentale, dintre care 51 sunt bănuite de legături cu terorismul, iar 102 - de implicare în infracţionalitate.

Citește și: Un avocat polono-rus a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Moscovei

În cursul anului trecut, un sfert dintre locuitorii din Molenbeek au fost vizaţi de verificări ale poliţiei, indică sursele citate.

Poliţiştii au descins la 8.600 de adrese şi au verificat 22.668 de locuitori ai cartierului. Scopul demersului a fost de a spori nivelul de securitate al Bruxelles-ului.

Autorităţilor au întocmit o listă ce cuprinde numele a 72 de persoane care trebuie monitorizate pentru posibile legături cu grupări teroriste. Dintre persoanele de pe listă, 26 se află în Siria, iar 46 - în Belgia.

Dintre suspecţii aflaţi în Belgia, 20 sunt la închisoare, iar ceilalţi 26 sunt atent supravegheaţi.

În raport se mai arată că în ultimul an niciun rezident belgian nu a părăsit ţara pentru a se alătura luptelor din Siria, anunță Agerpres.

Ministrul belgian de Interne, Jan Jambon, promisese că va "face curăţenie" în Molenbeek, după ce s-a descoperit că multe dintre persoanele bănuite de implicare în atacurile teroriste din Paris şi Bruxelles locuiau sau operau în acest cartier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.