Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 50 de oameni au murit în urma ploilor torenţiale din Africa de Sud

captură video
Iordania, inundații

Peste 50 de persoane şi-au pierdut viaţa în regiunile din sudul şi estul Africii de Sud în urma ploilor torenţiale care au provocat inundaţii şi alunecări de teren, au anunţat miercuri autorităţile, citate de Reuters, informează Agerpres.

Citește și: Analiză Reuters: aurul din Africa, în valoare de mai multe miliarde de dolari, este scos ilegal prin Emiratele Arabe Unite

Echipele de intervenţie au căutat printre resturile locuinţelor şi altor clădiri prăbuşite în zonele de coastă din provincia KwaZulu-Natal unde cel mai recent bilanţ indică 51 de decese, potrivit autorităţilor locale.

Regiunea a fost afectată timp de mai multe zile de ploi torenţiale, însă autorităţile nu au anticipat amploarea precipitaţiilor abundente care au căzut luni seară, a declarat Lennox Mabaso, purtător de cuvânt al departamentului provincial de Cooperare în Guvernare şi Afaceri Tradiţionale (COGTA).

''Ca urmare, s-au produs inundaţii, iar unele structuri au fost afectate şi s-au prăbuşit pe oameni'', a spus Mabaso adăugând că alte persoane au fost luate de ape.

Mai multe locuinţe s-au prăbuşit în urma alunecărilor de teren, a precizat la rândul său purtătorul de cuvânt al Serviciilor Medicale de Urgenţă din KwaZulu-Natal, Robert McKenzie.

Circulaţia pe unele căi rutiere importante din oraşul portuar Durban a fost restricţionată miercuri, potrivit media locale.

Alte cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor în provincia Eastern Cape, a relatat miercuri postul SABC.

Preşedintele Cyril Ramaphosa urmează să efectueze o vizită în comunităţile din ambele provincii afectate, potrivit unui mesaj publicat miercuri pe Twitter de biroul său.

Treisprezece persoane au murit săptămâna trecută în KwaZulu-Natal în timpul slujbei de Paşte după ce zidul unei biserici s-a prăbuşit în urma ploilor torenţiale şi a vântului puternic.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.