Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 500 de migranţi salvaţi de pe mare au început să debarce în Sicilia

Black News
migranti salvati

După mai mult de două săptămâni pe mare, peste 500 de migranţi au început miercuri să debarce în Sicilia de pe nava care s-a deplasat să-i salveze, potrivit agenţiei de presă italiene AGI, preluată miercuri de AFP.

Ministerul Afacerilor Interne italian a autorizat vasul Geo Barents, cu 558 de migranţi salvaţi la bord, să acosteze în portul Augusta, a anunţat nava, care a fost închiriată de organizaţia Medici Fără Frontiere (MFF), pe contul său de Twitter.

Miercuri dimineaţa, migranţii au fost testaţi pentru COVID-19, în timp ce trei persoane au fost transferate la spital, potrivit AGI.

Plecată pe 15 decembrie, nava Geo Barents a realizat opt operaţiuni de salvare, potrivit MFF. Printre migranţii salvaţi se află o femeie însărcinată în opt luni, mai mulţi minori neînsoţiţi, precum şi "persoane care au suferit violenţe sexuale şi abuzuri terifiante", a explicat ONG-ul pe Twitter.

După proceduri sanitare şi administrative, migranţii vor fi plasaţi în carantină, potrivit Agerpres.ro.

O altă navă, Sea-Watch 3, închiriată de ONG-ul german Sea-Watch, aşteaptă încă autorizaţia de a acosta. Ea are în prezent 440 de migranţi la bord, patru persoane fiind evacuate marţi.

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al ONU (UNHCR) estimează că peste 114.500 de migranţi au reuşit să ajungă în Europa de la începutul anului, concentrându-se în Grecia, Spania, Cipru şi Malta. Numărul de persoane sosite pe cale maritimă este mai mare decât cel din 2020, an în care au fost înregistrate 95.931 de sosiri, însă rămâne totuşi foarte departe de vârful de un milion de persoane înregistrat în 2015.

UNHCR estimează de asemenea că 1.839 şi-au pierdut viaţa sau au dispărut în încercarea de a traversa marea, în acest an.

Miercuri, cu ocazia audienţei sale săptămânale de la Vatican, Papa Francisc a calificat criza migraţiei drept "scandal social al umanităţii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.