Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 5.100 de nereguli constatate anul trecut în urma controalelor ISU

ISU
isu
"Prevenirea situaţiilor de urgenţă s-a desfăşurat prin cele 1.217 activităţi de control şi verificare, dintre care 1.081 controale de prevenire, o inspecţie la obiective SEVESO, precum şi 135 verificări la obiective care au solicitat autorizarea din punct de vedere al securităţii la incendiu. Mai mult, în această perioadă au fost executate 46 audituri de supraveghere la persoane autorizate care efectuează lucrări în domeniul apărării împotriva incendiilor. În urma acestora, au fost constatate un număr de 5.128 de nereguli, dintre care 979 au fost înlăturate şi 3.504 sancţionate, fiind aplicate un număr de 3.139 avertismente şi 364 amenzi contravenţionale, în valoare de 571.300 lei", a precizat Florea.

În anul 2022, ISU Bistriţa-Năsăud a acordat 74 de autorizaţii de securitate la incendiu, cu una în plus faţă de anul anterior, din care 25 pentru unităţi de învăţământ, 11 pentru construcţii de producţie sau depozitare, şase pentru unităţi de asistenţă socială, şase pentru săli aglomerate, cinci pentru spaţii comerciale, trei pentru unităţi medicale, alte trei pentru sedii administrative, două pentru unităţi turistice, două pentru staţii de carburanţi şi alte două pentru instituţii de cultură.

În ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă gestionate anul trecut, numărul acestora s-a apropiat de 10.000, în creştere cu aproximativ 3,4% faţă de 2021, cele mai multe reprezentând ajutor medical de urgenţă.

Pompierii bistriţeni au intervenit la 264 de incendii, din care peste 40% provocate de jar sau scântei, şi la 206 incendii de vegetaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.