Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 5.300 de intervenţii ale pompierilor, în weekend

nytimes.com
incendiu incendii pompieri

Pompierii au intervenit, în perioada 29-31 iulie, în 5.304 situaţii de urgenţă, majoritatea constând în asistenţa medicală a echipajelor SMURD, care au acţionat în 4.128 de cazuri, potrivit Agerpres.

"Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 388 de incendii, precum şi în alte 759 de intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniţie neexplodată, inundaţii etc. Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 29 de accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, luni, AGERPRES.

În urma acestor evenimente, trei persoane şi-au pierdut viaţa.

De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfăşurate, pompierii au salvat 42 de persoane aflate în dificultate.

"În perioada de referinţă au fost transmise 136 de mesaje de avertizare a populaţiei, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 39 de mesaje privind prezenţa animalelor sălbatice, 65 de mesaje privind avertizări de producere a fenomenelor hidrometeorologice periculoase, 31 mesaje privind avertizări meteorologice imediate şi un mesaj privind producerea unui incendiu", arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.