Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 6 mii de angajați MAI vor asigura ordinea publică de sărbătoarea Sfintei Parascheva

politie

Peste 6.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor asigura măsurile de siguranţă publică, în perioada 9 - 17.10.2016, cu ocazia pelerinajului care are loc în fiecare an cu prilejul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva. 

Echipajele de ordine publică vor acţiona în zona obiectivelor de cult, la locurile de desfăşurare a manifestărilor cultural-artistice unde se aşteaptă un număr mare de persoane, precum şi în trenuri şi în staţiile CFR, a anunţat un comunicat al MAI transmis AGERPRES.

Imagini INCREDIBILE de la doctoratul lui Kovesi: Șefii SRI, la prezentarea tezei de doctorat


Conform sursei citate, numărul poliţiştilor rutieri va fi suplimentat în zona din apropierea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Palatului Culturii, Gării şi Autogării, precum şi la locurile de desfăşurare a evenimentelor cu public numeros. Poliţiştii vor fi prezenţi pentru a fluidiza circulaţia şi pentru a impune măsuri de restricţie temporară sau permanentă a traficului rutier pe anumite străzi, în scopul prevenirii aglomerărilor şi a blocajelor rutiere.

Atac cu maşină capcană în sud-estul Turciei


De asemenea, pompierii-salvatori, cu mijloacele tehnice specifice, vor fi pregătiţi să intervină pentru gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă ce pot apărea pe parcursul sărbătoririi hramului Sfintei Cuvioase Parascheva şi a manifestărilor cultural-artistice organizate în această perioadă. 

În proximitatea Catedralei Mitropolitane vor fi amplasate patru puncte pentru acordarea asistenţei medicale şi a primului ajutor calificat persoanelor aflate în dificultate. 

Totodată, în zonă va exista un dispozitiv constituit din echipaje de salvatori, dotate cu stingătoare portabile şi alte mijloace de primă intervenţie, care, la nevoie, să poată interveni rapid pentru stingerea incendiilor. 

MAI recomandă cetăţenilor să se intereseze din timp asupra programului manifestărilor şi să respecte indicaţiile autorităţilor referitoare la restricţii şi alte măsuri astfel încât să evite aglomeraţiile, blocajele în trafic sau orice altă situaţie neplăcută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.