Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 600 de persoane din județul Arad au apelat la ajutorul autorităţilor pentru cumpărături

cumparaturi

Peste 600 de persoane din judeţul Arad, majoritatea din municipiu, au apelat trei numere de telefon puse la dispoziţie de autorităţi, solicitând sprijin pentru a fi aprovizionate cu alimente, pentru că sunt în izolare şi nu au alt ajutor.

Conform unui comunicat de presă remis, vineri, de Consiliul Judeţean Arad, 621 de arădeni au apelat numerele de urgenţă puse la dispoziţie de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad (0257-983), Direcţia de Asistenţă Socială Arad (0787-806.562) şi Consiliul Judeţean Arad (0749-251.535) în cadrul "Reţelei Solidarităţii", potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Informații importante! Gigi Becali a investit 40.000 de euro în teste

Aproximativ 80% dintre apelanţi sunt din municipiul Arad, fiind vorba de persoane din autoizolare sau persoane vulnerabile care au nevoie de alimente şi materiale de curăţenie.

"Fiecare apel este verificat, prin asistenţii sociali sau Poliţia Locală, pentru a constata dacă informaţiile furnizate operatorilor instituţiilor respective sunt justificate. Au fost livrate 61 de pachete în municipiul Arad şi 30 de pachete în judeţ (acestea din urmă cu sprijinul primăriilor din judeţ şi al ONG-urilor). La nivelul municipiului, pentru livrările pachetelor a fost mobilizat personalul Cantinei Sociale", se arată în comunicat.

Citește și: Victor Ponta trece la atac: Ce face Guvernul PNL Orban acum când spitalele nu au bani?

Săptămâna trecută, CJ Arad anunţase că a fost creată "Reţeaua Solidarităţii", care reuneşte autorităţi şi asociaţii civice. Prin intermediul acestei colaborări se adună fonduri şi materiale medicale pentru spitale, în timp ce voluntari ajută persoanele izolate la domiciliu.

Vineri, în judeţul Arad se aflau în izolare la domiciliu peste 1.650 de persoane, conform Prefecturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.