Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 65 de tone de haine și accesorii, blocate în vamă: Urmau să ajungă ilegal în magazine din România

Poliția de Frontiera
Marfuri in vama

În colaborare cu Poliția de Frontieră, inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat și confiscat trei vehicule încărcate cu peste 65 de tone de bunuri considerate cu un risc fiscal ridicat. Chiar dacă scopul declarat al acestor bunuri era tranzitul pe teritoriul național, având ca destinație Slovacia, existau suspiciuni legate de beneficiarii reali ai acestor mărfuri.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), citat de Agerpres, ca urmare a verificărilor efectuate, inspectorii DGAF au constatat că bunurile din aceste transporturi prezentau etichete editate în limba română şi cu denumirea unor persoane juridice române.

"Întrucât s-au conturat suspiciuni cu privire la beneficiarii reali ai bunurilor transportate, existând riscul ca mărfurile de fapt să nu tranziteze teritoriul naţional ci să rămână în România, în urma unor colaborări internaţionale cu organele fiscale europene, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 65,80 tone de bunuri (îmbrăcăminte, încălţăminte, ochelari de soare), cu o valoare de piaţă estimată la vânzare de peste 7,79 milioane de lei. Acţiunile de monitorizare şi control ale inspectorilor DGAF vor continua şi în perioada următoare, la nivel naţional", precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.