Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 70 de palestinieni au fost împușcați de armata israeliană în Fâșia Gaza

fasia gaza

Soldaţii israelieni au împuşcat şi rănit vineri 77 de palestinieni în timpul unor proteste în apropierea graniţei cu Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Gaza, relatează Reuters preluată de Agerpres.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că aproximativ 10.000 de demonstranţi s-au adunat în mai multe zone la gardul de securitate dintre Fâşia Gaza şi Israel şi au aruncat cu cauciucuri în flăcări, grenade şi explozibili în direcţia soldaţilor. Circa 30 de palestinieni au avut de suferit din cauza gazelor lacrimogene, a informat Ministerul Sănătăţii din Gaza.

Controlată de mişcarea islamistă Hamas, Fâşia Gaza este din 30 martie teatrul unor proteste de-a lungul barierei de securitate pentru a cere ridicarea blocadei israeliene şi dreptul de revenire a palestinienilor care au fost expulzaţi sau au fugit de pe pământurile lor la crearea statului Israel, în 1948. Israelul susţine că protestele sunt de fapt o încercare a Hamas de a lansa atacuri la graniţă.

De la sfârşitul lunii martie, circa 200 de palestinieni au fost ucişi la graniţă de soldaţi israelieni, potrivit ministerului citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.