Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 71% din populaţia judeţului Bihor, recenzată până în prezent

recenzare autorecenzare recensamant
"Până la finalul zilei de 26 iunie 2022, s-au înregistrat în Bihor un total de 392,9 mii chestionare care au avut completată secţiunea de persoană, ceea ce reprezintă 71,0% din populaţia rezidentă ţintă estimată a judeţului Bihor la 1 decembrie 2021, pondere care situează judeţul Bihor pe locul 11 în ţară", se arată în comunicatul DJS Bihor.

Numărul mediu de chestionare completate în perioada de colectare a datelor de către recenzori prin interviuri faţă în faţă a fost după 27 zile de 3.173 chestionare/zi, mai redus faţă de etapa de autorecenzare online când a fost de 4.976 chestionare/zi.

Localităţile din judeţul Bihor cu cel mai mare procent de chestionare completate pe persoană sunt: Tăuteu, Lugaşu de Jos, Sânnicolau Român, Lazuri de Beiuş, Şimian, Mădăras şi Vârciorog. La polul opus, localităţile cu cele mai slabe rezultate sunt: Husasău de Tinca, Pomezeu, Drăgăneşti, Măgeşti, Săcădat, Copăcel şi Tileagd.

În Municipiul Oradea au fost completate, în perioada de recenzare, un număr de 126,9 mii persoane, ceea ce reprezintă 67,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată la 1 decembrie 2021.

Recenzarea prin interviu faţă în faţă, ultima etapă a colectării datelor de la populaţie pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL2021), va continua până în data de 17 iulie 2022 şi este obligatorie. Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidenţiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 şi 5.000 lei.

RPL2021 este primul recensământ din România organizat integral în format digital, întregul proces al colectării datelor se desfăşoară cu asigurarea confidenţialităţii şi protecţiei depline a informaţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.