Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 730 de persoane, vaccinate în etapa I, în Covasna: Estimare pentru etapa a II-a - peste 2.500 de persoane

vaccinare

Peste 730 de persoane din judeţul Covasna, angajate în domeniul sănătate şi cel social, au fost vaccinate anti-COVID-19 în prima etapă şi, potrivit estimărilor autorităţilor, în cea de-a doua etapă vor fi imunizate între 2.500 şi 3.000 de persoane, anunță AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Covasna, până miercuri dimineaţă 731 de angajaţi din domeniile sănătăţii şi social - sistem public şi privat - au primit vaccinul şi este de aşteptat ca numărul să crească pe parcursul acestei luni.

'În judeţul Covasna aproximativ 30% dintre angajaţii sistemelor de sănătate şi social au cerut să fie vaccinaţi. Experienţa arată că oamenii au aşteptat să vadă eventualele efecte adverse şi, pentru că reacţiile sunt bune, încontinuu sosesc cererile privind vaccinarea', a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, citat în comunicat.

Acesta a mai menţionat că în perioada pandemiei angajaţii şi rezidenţii din sistemul social au fost testaţi săptămânal şi, respectiv, de două ori pe lună.

'În centrele noastre rezidenţiale au fost făcute în total 7.731 de teste COVID-19. Până azi, 6 colegi din Târgu Secuiesc au primit vaccinul, au fost solicitate aproape 50. Am încredere că tot mai mulţi vor cere vaccinul, pentru că numai aşa putem să combatem această pandemie', a afirmat Tamas Sandor.

Citește și: Șeful campaniei de vaccinare a anunțat cine face programările pentru persoanele cu activități esențiale - VIDEO

În cea de-a doua etapă de vaccinare, care vizează persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice şi lucrătorii din domeniile esenţiale, vor fi vaccinaţi şi beneficiarii Căminului pentru Persoane Vârstnice din Hăghig, aflat în subordinea Consiliului Judeţean, până în prezent 53 din cele 80 de persoane rezidente solicitând să fie înscrise pe lista de vaccinare.

În etapa a doua de vaccinare în judeţul Covasna vor funcţiona opt centre de vaccinare în cele cinci oraşe, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Baraolt şi Întorsura Buzăului.

'Pentru etapa a doua a campaniei de imunizare, la Sfântu Gheorghe, Covasna şi Întorsura Buzăului vor funcţiona câte două centre de vaccinare, iar în Târgu Secuiesc şi Baraolt câte unul, conform deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna. Centrele din municipiul Sfântu Gheorghe sunt amenajate pe str. Daliei nr. 1 (fosta creşă) şi clădirea ştrandului municipal. La Întorsura Buzăului, un centru amenajat este în Căminul Cultural Brădet, iar celălalt este deja funcţional în spitalul din Întorsura Buzăului, care este secţie externă a Spitalului de Recuperare Cardiovasculară 'Dr. Benedek Géza' din Covasna. La Covasna, un centru va fi la Casa Orăşenească de Cultură, str. 1 Decembrie 1918 nr. 10, iar al doilea rămâne la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară 'Dr. Benedek Géza' din Covasna, care se menţine şi în etapa a II-a. Centrul de vaccinare de la Târgu Secuiesc este amenajat în Sala Polivalentă 'Kicsid Gabor' din str. Stadionului. Locaţia centrului de vaccinare de la Baraolt este sala de sport din strada Kossuth Lajos. La nevoie, în reşedinţa de judeţ este pregătită şi Sala sporturilor din str. Vânătorilor, unde se poate amenaja şi al treilea centru (...) Conform primelor estimări, se aşteaptă ca în această etapă, în judeţul Covasna să solicite vaccinul anti-COVID în jur de 2.500-3.000 de persoane', se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.