Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 7,59 milioane lei decontate în 2022 în judeţ pentru cazarea şi masa refugiaţilor ucraineni

Politico
refugiati ucraina
Astfel de cereri de decontare pentru refugiaţii găzduiţi de persoane fizice au fost centralizate la nivelul a 26 de primării din totalul de 62, cele mai mari sume fiind plătite în lunile noiembrie şi decembrie, fiecare cu peste un milion de lei.

"Din martie, la persoane fizice s-au făcut plăţi în total de 7.590.030 lei. Cea mai mare sumă este pe decembrie - 1.492.000 lei. Cel mai mult are municipiul Bistriţa - 4.286.400 lei, iar cel mai puţin are Galaţii Bistriţei, cu 3.360 lei", a precizat şeful ISU Bistriţa-Năsăud.

Există o singură persoană juridică cu care a fost încheiat un protocol în vederea decontării cheltuielilor cu masa şi cazarea refugiaţilor, respectiv o fundaţie din localitatea Herina, către care în cursul anului trecut s-au făcut plăţi în valoare de aproximativ 451.000 de lei.

Pe lângă municipiul Bistriţa, în topul localităţilor cu cele mai mari decontări se află oraşul Beclean - 848.790 lei, comuna Rebra - 495.000 lei, oraşul Năsăud - 401.430 lei şi comuna Teaca - 343.980 lei.

Potrivit datelor comunicate AGERPRES de către prefectul de Bistriţa-Năsăud, Teofil Cioarbă, la această dată în judeţ sunt înregistraţi puţin peste o mie de refugiaţi din Ucraina, din care 206 sunt angajaţi la o firmă de echipamente şi cablaje auto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.