Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

88 de ofițeri de poliție și angajați ai companiei petroliere Emerald Energy, reținuți de liderii comunităților din sudul Columbiei, au fost eliberați

Twitter
Columbia proteste Bogota

Un grup de 88 de ofițeri de poliție și angajați ai companiei petroliere Emerald Energy, luați ostatici în Columbia pe fondul unui protest sângeros împotriva companiei, au fost eliberați, a declarat vineri președintele columbian, Gustavo Petro, informează Rador.

Joi, un ofițer de poliție și un civil au fost uciși în timpul protestului violent din provincia Caqueta. De asemenea, protestatarii din mediul rural și liderii comunităţilor indigene au luat ostatici 79 de ofițeri de poliție și nouă angajați ai Emerald, au blocat accesul către un câmp petrolier, pentru a forţa compania să repare drumurile din zonă, au declarat autoritățile columbiene.

Emerald Energy nu a răspuns imediat solicitării pentru un comentariu. Protestele și blocadele sunt frecvente în Columbia în apropierea proiectelor petroliere și miniere, mulți rezidenţi locali cerând îmbunătățirea infrastructurii sau alte beneficii pentru zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.