Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 8200 de misiuni executate de jandarmii brașoveni în 2022 (bilanţ)

digi24.ro
jandarmerie
Astfel, au fost executate un total de 8.267 misiuni, dintre care 603 de asigurare a ordinii publice (la manifestaţii sportive, culturale, proteste, acţiuni caritabile etc), 4111 pe linia menţinerii ordinii publice, 1572 acţiuni de intervenţie, 191 misiuni executate în cooperare cu structurile semnatare ale protocoalelor şi planurilor de cooperare/colaborare şi 1790 acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere înaintate de către instanţele de judecată din judeţul Braşov.

"Pe timpul acestor acţiuni nu s-au înregistrat acte de tulburare gravă a ordinii publice care să impună intervenţia în forţă pentru restabilirea ordinii publice", se menţionează în bilanţul citat.

Totodată, structurile de jandarmi montane au executat misiuni în zonele de interes operativ din staţiunile montane, pe traseele turistice, zonele de agrement şi pârtiile de schi din zona acestora, în special în staţiunile Poiana Braşov şi Predeal, precum şi în zonele turistice din Râşnov, Zărneşti, Bran, Vama Buzăului sau Sâmbăta, care s-au concretizat prin 8 acţiuni de salvare-evacuare, pe timpul cărora a fost acordat sprijin şi acordarea primului ajutor medical de bază unui număr de 14 persoane aflate în dificultate pe traseele montane şi pârtiile de schi.

În anul 2022, au fost constatate independent, în cadrul misiunilor specifice, un număr de 99 infracţiuni flagrante cu 125 făptuitori, concretizate în 84 de dosare cu actele premergătoare începerii urmăririi penale, iar în sistem integrat au fost constatate un număr de 64 infracţiuni cu 75 autori identificaţi.

Pe timpul executării misiunilor au fost aplicate un număr de 3.229 sancţiuni contravenţionale, din care 1.590 avertismente scrise şi 1.639 amenzi contravenţionale în valoare de 1.489.602 lei. Pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice au fost constatate 8 infracţiuni flagrante cu 14 autori şi aplicate un număr de 859 sancţiuni contravenţionale în valoare de 595.000 lei.

În perioada analizată, un număr de 314 cazuri au fost direcţionate spre rezolvare IJJ Braşov, prin "Sistemul unic pentru apeluri de urgenţă - 112".

"Asigurarea climatului de normalitate civică pentru desfăşurarea în siguranţă atât a activităţii instituţiilor fundamentale ale statului, cât şi pentru securitatea cetăţenilor, în general, a reprezentat permanent un deziderat prioritar pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean 'Nicolae Titulescu' Braşov şi în anul 2022, iar prin structurile specializate şi personalul încadrat, am căutat să identificăm cele mai eficiente forme şi modalităţi de realizare ale acestuia", se mai arată în bilanţul prezentat joi de către instituţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.