Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 90 de străini, prinşi la frontieră ascunşi în vehicule sau mergând pe câmp spre Ungaria

News.ro
Constanţa migranţi ilegali Poliţiştii de frontieră

Peste 90 de persoane din Bangladesh, Sri Lanka, Nepal, Siria şi India au fost prinse de poliţiştii de frontieră arădeni, în ultimele 24 de ore, când încercau să iasă ilegal din ţară, ascunse în vehicule sau mergând pe jos, pe câmp, spre graniţa cu Ungaria, potrivit Agerpres.

În Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în timp ce au fost verificate două TIR-uri şi o camionetă, au fost depistaţi în total 78 de migranţi ascunşi în cele trei vehicule.

Doi dintre şoferi sunt români şi unul este turc, ei transportând, conform documentelor de însoţire a mărfii, baloţi de paie, centrale termice şi polistiren izolant pentru societăţi comerciale din Austria şi Germania.

"În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentele destinate transportului de marfă, printre bunurile transportate, 78 de cetăţeni străini, doar într-unul dintre mijloacele de transport fiind descoperite 52 de persoane. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh şi Siria, cu vârste cuprinse între 20 şi 49 de ani, intraţi legal în ţara noastră", a transmis, marţi, Poliţia de Frontieră Arad.

În zona Vărşand, poliţiştii de frontieră au observat pe câmp, la aproximativ 100 de metri de graniţa cu Ungaria, 15 persoane care se deplasau pe jos. Acestea au fost oprite şi s-a constatat că sunt din Sri Lanka, India, Nepal şi Bangladesh, având vârste cuprinse între 27 şi 47 de ani.

Cei trei şoferi sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, în timp ce străinii ascunşi în vehicule sau prinşi pe câmp sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.