Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 900 de ucraineni au ajuns în tabăra pentru refugiaţi din Huşi, în ultimele 24 de ore

inquamFOTO/Octav Ganea
refugiati ucraina

Un număr de 929 de cetăţeni ucraineni au ajuns în ultimele 24 de ore în tabăra mobilă de tranzit pentru refugiaţi amenajată în municipiul Huşi, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Marius Stanciu, majoritatea refugiaţilor au plecat spre alte oraşe, iar 14 au solicitat să fie cazate în tabăra mobilă.

"În ultimele 24 ore, 929 ucraineni au sosit în tabăra mobilă de tranzit din municipiul Huşi, 915 dintre aceştia plecând mai târziu către diferite oraşe. Spre Bucureşti au plecat 732 de persoane, la Vaslui 140 şi în Iaşi 26. 157 persoane fugite din calea războiului au preferat să fie cazate temporar în diferite spaţii locative din localităţile Vaslui şi Huşi, în timp ce 14 persoane au cerut să fie cazate în tabăra mobilă operaţionalizată în municipiul Huşi. Alte spaţii vor fi puse la dispoziţie în funcţie de numărul de refugiaţi care solicită cazare în judeţul Vaslui. Situaţia refugiaţilor este în dinamică, datele cu privire la locurile de cazare modificându-se continuu pe parcursul zilei", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Reprezentanţii ISU au mai transmis că toate instituţiile implicate în gestionarea situaţiei refugiaţilor sunt în legătură permanentă şi colaborează pentru ca persoanele care şi-au părăsit ţara din cauza războiului şi au nevoie de sprijin să treacă mai uşor prin aceste momente, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.