Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 9.000 de locuitori din Vrancea au rămas fără apă din cauza defecţiunilor din reţea şi a facturilor neachitate

Pinterest
robinet apa

Cei peste 9.000 de locuitori ai comunei Slobozia Bradului au rămas fără apă, după ce primăria a sistat furnizarea apei potabile din cauza unor defecţiuni în reţea, dar şi a datoriilor acumulate la bugetul local de către cei care nu îşi achită facturile, potrivit primarului Merlin Ivancea.

"Din cauza mai multor defecţiuni pe reţea şi a lipsei încasărilor la serviciul de furnizare a apei, alimentarea cu apă va fi oprită până se vor remedia toate defecţiunile şi se va încasa suma de 180.000 lei. Sistemul de alimentare cu apă face parte din capitolul 'Autofinanţate', iar în acest moment nu mai sunt fonduri să putem achita facturile de furnizare a energiei electrice şi cheltuielile de funcţionare. Pe această cale, rog toţi beneficiarii sistemului de alimentare cu apă să îşi achite obligaţiile financiare faţă de Primărie. În caz contrar, nu vom mai putea furniza apă în comună", a scris pe Facebook primarul comunei Slobozia Bradului, potrivit Agerpres.ro.

Merlin Ivancea a declarat, pentru AGERPRES, că începând de marţi va merge pe teren pentru a face o centralizare clară a tuturor consumatorilor din comună.

"Din cauza managementului defectuos de colectare a taxelor pentru apă şi salubritate moştenit, dar în special pe apă, s-au acumulat debite restante. Nu există un centralizator cu fiecare consumator în parte, din care să reiasă consumul lunar al fiecăruia. Începând de mâine, voi merge pe teren ca să contabilizăm şi să înregistrăm indexul la fiecare consumator în parte. Problema e că nu toţi cei care sunt branşaţi la reţeaua publică de apă au apometre, ci doar circa 60%. Celorlalţi ne vedem obligaţi să le montăm apometre, pentru că aceia care nu au fac risipă de apă", a spus edilul.

Acesta a precizat că s-au făcut deja investiţii pentru creşterea randamentului reţelei de alimentare cu apă, care este subdimensionată.

"Ţeava existentă este subdimensionată, astfel că avem la acest moment circa zece defecţiuni pe reţea. Şi am oprit apa şi pentru a putea remedia defecţiunile pe reţea. Anul acesta am mai introdus încă patru foraje de mare adâncime în reţea, ca să creştem debitul de apă. Sperăm ca în câteva zile să remediem situaţia de pe reţeaua principală şi să dăm drumul apei. Dar rămâne în continuare problema colectării debitelor restante", a menţoonat Ivancea.

Potrivit acestuia, sistemul de alimentare cu apă al comunei a fost proiectat în anii 2003-2004, când Slobozia Bradului avea circa 4.800 de locuitori. În prezent, comuna are peste 9.000 de locuitori şi consumul de apă aproape s-a dublat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.